Kuntoutuskoira_Cooper

Kuntoutuskoiratoiminta

Eläkeliiton kuntoutuskoiratoiminta tuo apua ikäihmisten kuntoutukseen

Eläkeliitto vauhdittaa ikääntyneiden kuntoutusta kehittämällä koira-avusteista kuntoutuksen työotetta. Eläkeliiton kuntoutuskoira on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisen työpari, tehtävään koulutettu avustaja, joka motivoi vanhusta kunnon ylläpitämiseen, ulkoiluun ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Parhaillaan on käynnissä Eläkeliiton koordinoima koira-avusteisen hoivan pilottikurssi. Pilottikurssin jälkeen tarkoituksena on kehittää syventävää koulutusta, jotta sisällöt saataisiin käyttöön myös muualla Suomessa. Niin ikään Eläkeliiton tavoitteena on myös standardoida kuntoutuskoiran käyttö menetelmänä Suomessa.

Tutustu: Millainen on hyvä eläinavusteinen interventio? Käsikirja eläinavusteisten menetelmien laadukkaaseen toteuttamiseen eri toimintaympäristöissä

Ota yhteyttä:

Nona Borgström

Koira-asiantuntija

nona.borgstrom(at)elakeliitto.fi

Kuntoutuskoira Cooper tuo iloa iäkkäille

Nauvolaisen vanhainkodin aulan täyttää innostunut odotus: asukkaat Erna ja Anna-Lisa tapaavat jälleen kuntoutuskoira Cooperin.

Lue lisää
Tiedote: Eläkeliiton kuntoutuskoiratoiminta tuo apua ikäihmisten kuntoutukseen

Eläkeliitto vauhdittaa ikääntyneiden kuntoutusta kehittämällä koira-avusteista kuntoutuksen työotetta.

Lue lisää
Kuntoutuskoira voi palauttaa puheen ja auttaa muistamaan
Perjantaina 23.8.2019 järjestetyssä seminaarissa kuultiin koira-avusteisuutta jo yli kymmenen vuotta hyödyntäneen Ruotsin mallista ja toimintaan liittyvistä standardeista.
Lue lisää