Thumbnail

Soitetaan kuvapuhelu!

Kuvapuhelut yhteydenpidon välineenä

Kuvapuheluista on tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana yhä suositumpia. Skype on yksi tunnetuimmista kuvapuhelupalveluista ja monelle ikäihmisille tuttu. LähiVerkko-projektissa toteutettiin useampi pilotti, joissa Skypeä hyödynnettiin. Pilottien myötä tehtiin myös kolme eri ohjetta Skypen käyttöön.


Oppaita Skypen käyttöön:

Kuvapuhelut internetissä, iloa ja hyötyä.pdf

Skype-ohje, lataus ja käyttöohjeet.pdf

Skype-ryhmän luominen ja ryhmäpuheluiden soittaminen.pdf

Skype-ohjeissa tausta-ajatuksena oli antaa perustiedot kuinka Skypeä voi käyttää ja kuinka sen saa käyttöönsä. Perusidea palvelussa on se, että sillä voi soittaa kuvapuheluja tai keskustella chatissa kahden kesken tai ryhmänä. Skypen haulla voit etsiä vapaasti muita käyttäjiä ja pyytää mahdollisuutta keskustella heidän kanssaan. Skypeä voi käyttää esimerkiksi ryhmätoiminnan tukena tai yhteydenpitovälineenä tuttaviin. Skype on ilmainen ja helposti erilaisille laitteille asennettavissa. Se toimii sekä tietokoneella että älylaitteissa.

Ensimmäinen opasvihko kertoo yleisesti kuvapuheluista. Toisen pohjalta pystyt asentamaan omalle laitteellesi Skypen ja käyttämään sen perustoimintoja. Kolman oppaan pohjalta voit luoda omia Skype-ryhmiä, joihin liität tuttaviasi. Ryhmissä voitte keskustella yhdessä tai soittaa ryhmäpuheluita.

Skype-ohjeet on tehty vuosina 2014-2016. Otathan huomioon niitä käyttäessä, että Skype on tämän jälkeen palveluna kehittynyt ja osa tiedoista voi näin ollen olla vanhentuneita.