Thumbnail

Metsämieli-vertaisvetäjäkurssi

20.5.23.5.2019
Ilmoittaudu 8.4.2019 mennessä.
Lehmirannan lomakeskus
Hae

Metsämieli-vertaisvetäjäkurssi on tarkoitettu kaikille +50-ikäisille vapaaehtoistoimintaa tekeville, jotka haluavat hyödyntää luontoteemaa vapaaehtoistoiminnassa. 

Sisältö: Kurssin aikana perehdytään siihen, miten luontoteemaa voi hyödyntää omassa vapaaehtoistoiminnassa. Kurssilla saa perustiedot  Sirpa Arvosen kehittämästä Metsämieli-menetelmästä, joka on suomalainen hyvinvointimenetelmä. Menetelmässä hyödynnetään luonnon hyvinvointivaikutuksia mielentaitojen harjoitteluun luonnossa tai lähiympäristössä. Vapaaehtoiset voivat hyödyntää menetelmää esimerkiksi yhdistysten vapaaehtoisten vertaistuellisissa kokoontumisissa voimaannuttavana, rentouttavana ja virkistävänä menetelmänä tai vaikkapa kotivierailuilla, kun vapaaehtoinen lähtee autettavan kanssa ulkoilemaan.

Kouluttajat: Metsämieli-menetelmän kehittäjä Sirpa Arvonen ja Eläkeliiton kouluttajat Annika Toivoniemi-Matsinen ja Katja Harinen

Kenelle: Kaikille +50-ikäisille vapaaehtoistoimintaa tekeville. Hakijalla tulee olla  perustiedot vapaaehtoistoiminnasta. Osallistujan on pystyttävä kävelemään leppoisasti noin kilometrin matka helppokulkuisella ulkoilureitillä ja juttelemaan seisten harjoitusten välillä ryhmän kanssa.

Osallistujat: Kurssille valitaan enintään 16 osallistujaa. Kaikille hakijoille ilmoitetaan hakuajan umpeuduttua. Jos hakija tulee valituksi kurssille, sitoutuu hän tekemään kurssiin liittyvän etukäteistehtävän ennen kurssia alkua. Kurssille valittujen edellytetään myös lukevan Metsämieli - mielen ja kehon maastokirjan etukäteen (Eläkeliitto postittaa sen ennen kurssia kurssille valituille henkilöille). Osallistujat sitoutuvat myös tekemään kurssin jälkeisen harjoitustehtävän parin kanssa.  

Hakeminen: 
Sähköisellä lomakkeella 8.4.2019 klo 16.00 mennessä. Kurssi on maksuton ja se sisältää ohjelman, puolihoidon ja majoittumisen 2 hh:ssa. Matkat omakustanteisia. 1 hh:ssa majoittumisesta peritään 25 euron lisämaksu per kurssivuorokausi. 

Lisätietoja ja paperihakemuslomakkeiden tilaukset
Eläkeliiton suunnittelija Katja Harinen katja.harinen@elakeliitto.fi tai 040 7257 340.  

Katja Harinen

Thumbnail
Suunnittelija, Vapaaehtoistoiminta
katja.harinen@elakeliitto.fi