Aiheeseen liittyvää

Kulttuurikuulumisia: makrameepajassa ylisukupolvisesti
Käsi ylös, jos tiedät mitä on makramee?
Lue lisää

Ryhmän perustaminen
Eläkeliitossa käytännön vapaaehtoistoimintaa organisoidaan yhdistyksissä.
Lue lisää
Paju on kestävä, taipuisa ja kaunis materiaali. Pajun paras keruuaika on lehdettömään aikaan, lokakuulta huhtikuulle. Kerättävistä pajuista otetaan talteen edellisen vuoden oksatonta suoraa kasvua.
Pajut kuivataan irrallaan ulkona, sateelta suojassa tai sisällä nipuissa. Kuivatettu paju säilytetään kuivassa tilassa suojassa kosteudelta ja auringonvalolta. Kuivatut pajut on liotettava hyvin ennen käyttöä. Tuoreet pajut säilyvät viileässä viikosta kahteen viikkoon käyttökelpoisina.
Ryhmätoimintaa suunniteltaessa kannattaa miettiä toimintaympäristön ja kohderyhmän mukaan käyttääkö liotettua vai kuivaa pajua. Paju soveltuu koriste-esineiden ja käyttöesineiden materiaaliksi: kynät, avaimenperät, korvakorut, pajupillit, ritsat, kaitaliinat, astiat…
Tarvikkeet:
Ohje:
Huom! Käytä tähän työhön kuivatettua pajua.Jos käytät tuoretta pajua voi sidonta jäädä kuivumisen jälkeen löysäksi.
Jos teet työstä pienemmän neliön muotoisen työn voi sitä käyttää sellaisenaan pannunalusena. Myös pitkä pajuinen kaitaliina suojaa pöytää ja sen päälle voi nostaa kuumia tarjoiluastioita ja kattiloita. Sidontaan sopii myös ohut rautalanka tai ns. kukkalanka.
Ohje: Elämää käsillä ja Vihreä Veräjä