Hiihtomaisema

Liikuntavinkit lumelle ja jäälle

Julkaistu 9.3.2021

Liikuntavinkit lumelle ja jäälle

Nyt liikutaan lumella ja jäällä! Nappaa vinkeistä itsellesi sopivat ideat ja kokeile myös uutta. Valkea pehmeä lumi houkuttelee leikkimään ja innostaa liikkumaan. Raikas ulkoilma piristää mieltä ja liike vahvistaa kehoa. Liiku oman maun mukaan, vaikka sukupolvien ketjussa. Mitä voisit opettaa seuraaville polville? Entä mitä he opettavat sinulle?

 

Ladulle

Yhdessä hiihtämään opettelu on hauskaa ja antoisaa puuhaa. Alkuun kannattaa totutella välineisiin ja leikkiä suksilla ilman matkatavoitteita. Kun taidot karttuvat, voi matkaa pidentää ja lähteä vaikka hiihtoretkelle mukaviin maisemiin. Pakkaa reppuun herkulliset eväät ja yhteinen seikkailu voi alkaa.

Vinkkejä lasten kanssa hiihtämiseen löytyy Suomen Ladun sivuilta

Hiihtotekniikkavinkkejä aikuiseen makuun:

Mustin murtsikkaniksit, perinteinen hiihtotekniikka:

 

Mustin murtsikkaniksit, vapaa hiihtotekniikka:

 

Jäälle

Jää tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia liikkua ja oppia uusia taitoja. Yksi innostuu jäälle tekemään kuvioita, toinen matkaa ja kolmas pelaamaan. Eikä tässä vielä kaikki. Jään alta löytyy myös tekemistä. Kun pilkkireikä on kairattu laiturin viereen, voi aukkoa suurentaa avantouimarille sopivaksi koloksi.

Pelivinkki jäälle: 

Jääkolkka on vanha keskieurooppalainen perinteinen jääpeli, jota voi pelata vaikka kahdestaan. Pelin ideana on liu’uttaa noin 4 kilon kolkkaa mahdollisimman lähelle maalirengasta.

Tutustu jääkolkkaan:

 

Luonnon jäällä liikkuessa varmista, että se on kantavaa koko liikkuma-alueellasi ja varustaudu oikein.

Ennen jäälle lähtemistä lue ohjeet turvallisesti jäällä liikkumiseen

 

Hangille

Lumihanki on kiinnostava ja mainio leikkipaikka. Lumessa voi leikkiä hippaa, rakentaa lumimajaa tai tehdä lumiukkoja. Erilaisten jälkien tutkiminen ja tekeminen lumihankeen on hauskaa ja samalla opitaan lisää luonnosta.

Katso Suomen Ladun vinkkejä lumiukon tekoon

Lumikenkäilyssä pääsee nauttimaan vapaasta kulusta hangella ja reittinsä voi päättää itselleen sopivaksi. Kun kunto kohenee, voi siirtyä haasteellisempiin maastoihin. Lumikenkäily on hyvä vaihtoehto talviseen liikuntaan, jos suksilla kaatuminen pelottaa.

Lue lisää lumikenkäilystä

Joko olet tutustunut liukulumikenkiin? Lähde mukaan Pyhätunturin maisemiin tutustumaan liukulumikenkiin:

 

Luonto tarjoaa virikkeitä myös näkö- ja kuuloaisteille. Kiikareilla tiirailu ja linnun laulun kuuntelu virittää aivot yhteisen ihmettelyn äärelle.

Bongaa ja opi tunnistamaan lintuja

Lisää talvisia ideoita lasten kanssa puuhailuun löydät täältä

 

Lähde ulos nauttimaan talvisesta kauniista luonnosta ja puhtaasta ilmasta!