Kuntoutusviikko 2023

Tällä viikolla vietetään Kuntoutusviikkoa - Katso Anna-Liisan tarina

Tällä viikolla vietetään Kuntoutusviikkoa. Yli sadan kuntoutustoimijan valtakunnallinen Kuntoutusverkosto vaatii uusilta hyvinvointialueilta painopisteen siirtämistä kuntoutukseen. Oikea-aikainen kuntoutus luo hyvinvointia ja vähentää kalliiden sote-palveluiden tarvetta. Kuntoutus vahvistaa ihmisten työ- ja toimintakykyä, osallisuutta ja terveyttä sekä nostaa työllisyysastetta. Kuntoutuksella on myös keskeinen merkitys parantumattomasti sairaan ja pysyvästi vammautuneen elämänlaadulle, Kuntoutusverkosto muistuttaa.

Lue tiedote Valtakunnallinen kuntoutusverkosto: Hyvinvointialueiden panostettava kuntoutukseen – vaikuttava kuntoutus parantaa työllisyyttä ja ihmisten elämänlaatua

 

Anna-Liisa toimi miehensä omaishoitajana ja he osallistuivat yhteiseen ryhmäkuntoutukseen. Anna-Liisa ei olisi pystynyt hoitamaan miestään niin kauan ilman kuntoutusta. Oikea-aikainen kuntoutus vahvistaa osallisuutta ja terveyttä ja antaa voimavaroja myös läheiselle. Hyvin suunniteltu ja toteutettu kuntoutus säästää tulevaisuuden menoja. Katso Anna-Liisan tarina: Kuntoutus kantaa ja kannattelee.