Post-it-lappu ja lamppu ilmoitustaululla

Muista vastata Yskä iäkkäillä -tutkimukseen!

Julkaistu 14.4.2021

Kyselyyn vastaaminen on yhtä tärkeää riippumatta siitä, onko sinulla yskää tai ei.

 

Itä-Suomen yliopisto tekee kyselytutkimusta eläkeikäisille henkilöille koskien suurta, pitkittynyttä yskää. Yskä on maailmanlaajuisesti tavallisin syy, miksi ihmiset hakeutuvat lääkärin vastaanotolle. Pitkittynyt yskä katsotaan nykyisin omaksi, itsenäiseksi tautitilaksi. Sen syyt, esiintyvyys ja ennuste ovat epäselviä. Se alentaa voimakkaasti potilaiden elämänlaatua. Koronavirusepidemia on saattanut lisätä yskästä kärsivien ihmisten määrää.

Ne Eläkeliiton jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostinsa jäsenrekisteriin, ovat saaneet kyselylinkin. Muistutamme niitä, jotka eivät ole vielä vastanneet, että vastausaikaa on 30.4.2021 saakka.

Kyselyyn vastaaminen on yhtä tärkeää riippumatta siitä, onko sinulla yskää tai ei, sillä vertailemme yskiviä ja yskimättömiä henkilöitä keskenään.

Kyselyyn voi vastata täysin nimettömänä jättämällä viimeisen sivun henkilötiedot täyttämättä. Kannustamme kuitenkin henkilötietojen antamiseen, sillä se mahdollistaisi yskän seuraamuksien tutkimisen virallisista terveysrekistereistä.

Lomakkeen täyttäminen vie noin 20 minuuttia ja se pitäisi täyttää yhden istunnon aikana. Vastausaikaa on 30.4.2021 saakka. Kysely on helpompaa täyttää tietokoneella kuin mobiililaitteella.

Lue tutkimustiedote: https://kyselyt.kuh.fi/liitteet/tutkimustiedote.pdf