Thumbnail

Eläkeliiton karaokemestaruuskilpailu päätökseen

Leppävirralla kukitettiin keskiviikkona valtakunnallisen EL karaokemestarikilpailun parhaat. Tuomaristo valitsi tämän vuoden mestarit neljässä sarjassa.

Yli 70-vuotiaiden sarjoissa voiton veivät Maj-Lis Rantala Vaasasta Etelä-Pohjanmaalta ja Arto Halonen Salosta Varsinais-Suomesta. 50–69-vuotiaiden sarjoissa mestareiksi nimettiin Lea Annala Kälviältä Keski-Pohjanmaalta ja Tuomo Huttunen Pellosta Lapista. 

Kunniamaininnat saivat sarjoissa 70+ Anja Ylitalo Oulunsalosta Pohjois-Pohjanmaalta, Seija Paakkunainen Karkkilasta Uudeltamaalta, Erkki Päivärinta Reisjärveltä Pohjois-Pohjanmaalta ja Kari Kanerva Kotkasta Kymenlaaksosta. 50+-sarjoissa kunniamaininnalla palkittiin Marja-Liisa Laitinen Keuruulta Keski-Suomesta, Aulikki Lehtinen Kiikoisista Satakunnasta, Ari Eskola Kuusankoskelta Kymenlaaksosta ja Samuli Hautamäki Kälviältä Keski-Pohjanmaalta.

Taso kohonnut 

Tuomaristoon kuuluivat puheenjohtajana laulunlehtori, vuoden 1988 tangokuningatar Kirsi Rissanen sekä jäseninä laulaja, vuoden 1999 tangokuningas Petri Hervanto sekä aiempien vuosien EL karaokemestarit Mervi NiinijärviHeikki Saarela ja Jukka Korpela. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota rytmissä pysymiseen, lauluääneen, tulkintaan, sävelpuhtauteen ja esiintymisvarmuuteen. Kirsi Rissanen toimi kilpailun tuomarina myös viime vuonna. Hänen mukaansa esiintyjien taso on noussut edelleen. Etenkin naiset olivat hänen mukaansa valinneet esitettävikseen toisistaan poikkeavia kappaleita, joissa oli heille haastetta. Petri Hervanto kertoi seuranneensa ilolla esiintyjien paneutumista harrastukseen. 

 Kisan kireydestä kertoo, että ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa järjestettiin superfinaali: miesten nuorempien sarjan kärkikilpailijat joutuivat esittämään kolmannen laulun ennen kuin tuomaristo teki ratkaisunsa. 

 Tunnelma tapahtumassa oli innostunut ja yleisö kannusti vahvasti kaikkia esiintyjiä. Vesileppiksen sali oli ääriään myöten täynnä sekä tiistaina että keskiviikkona illalla. Äänestyksessä yleisön suosikeiksi nousivat karaokemestari Lea Annala ja Kauko Nissinen Kajaanista.

Laaja tapahtuma 

Suomen suurimman eläkeläisjärjestön, Eläkeliiton valtakunnallinen karaokekisa järjestettiin nyt 11. kerran. Leppävirralla hotelli Vesileppiksessä tiistaina ja keskiviikkona käydyn kilpailun 76 laulajaa oli valittu Eläkeliiton maakunnallisten piirien karsinnoissa. Niihin osallistui keväällä yli tuhat karaoken harrastajaa.  

Tapahtuman tuottaja, Eläkeliiton järjestösuunnittelija Seppo Mustonen korostaa, että karaokeharrastus on ikäihmisten hyvinvoinnin edistämistä laulaen. Hänen johdollaan EL karaokekilpailusta on kehittynyt kymmenessä vuodessa yksi maan suurimmista senioreiden kulttuuritapahtumista.  

Eläkeliiton yli 400 yhdistyksessä lauletaan, ja moni loppukilpailuun osallistunut kertoi esiintyvänsä paikkakuntansa hoitokodeissa. 

Kilpailun järjestivät Eläkeliitto, Eläkeliiton Pohjois-Savon piiri sekä Eläkeliiton Leppävirran ja Kuopion yhdistykset. 

AlfaTV kuvasi Leppävirralla karaokefinaalin ja lähettää sen kanavallaan 13.10. klo 20.00 ja 17.10. klo 19.30. Tapahtuma on katsottavissa myös Facebookissa: ”Eläkeliiton karaokemestari”.


Lisätietoja:
Järjestösuunnittelija Seppo Mustonen, Eläkeliitto ry, p. 040 7257 037, seppo.mustonen@elakeliitto.fi
Tiedottaja Pertti Meriläinen, EL-Karaokekilpailu, p. 0500 371 452, pertti.a.merilainen@gmail.com

 

Eläkeliiton 11. valtakunnallinen karaokemestarikilpailu 2.-4.10.2018, Sport & Spa Hotel Vesileppis, Leppävirta. Järjestäjänä Eläkeliiton Pohjois-Savon piiri ja Leppävirran paikallisyhdistys. 

Seppo Mustonen

Järjestösuunnittelija
seppo.mustonen@elakeliitto.fi