Yhteystiedot
Puheenjohtaja
Tuija Vahtero
Rimmiläntie 729
14450 Rimmilä
040-5391579
tuija.vahtero(a)gmail.com
Uusi Valamo ma-ti 23.9.-24.9.2024
Lähtö bussilla Rengon Cafe Raparperi klo 9.00
Ajetaan Wetterhoffin tilausajopysäkin kautta klo 9.15. Matkalla pidämme tarpeen mukaan taukoja. Päivien ruokailurytmin suunnittelu vielä kesken mutta hintaan kuuluvat luostarissa valamolainen teepöytä, aamiainen, bouffet-lounas sekä matkalla lounas. Tauoilla pääsääntöisesti omakustanteinen kahvi tai vastaava.
Hinta 200e/jäsen. Yhdityksen tilinro FI33 5680 8940 0163 21
Hintaan kuuluvat myös bussi, majoitus/hlö 2hh:ssa, luostarin opastettu kierros, luostarin viinien maistelu, valamolainen teepöytä, aamiainen, lounas, näyttelyt, museo, käynti viereisellä ortodoksisella hautausmaalla on mahdollista järjestää, halukkaat voivat käydä jumalanpalveluksissa. Osa esim kahvitteluista matkalla tai Valamossa ovat omakustanteisia.
Sitova ilmoittautuminen viimeistään pe 23.8. Erjalle 0503008306. Paikkoja rajoitetusti, kysy peruutuspaikkoja.
Valamon luostarissa meillä on hotellimajoitus 2 hengen huoneissa. Luostarissa myös monipuolinen muistoesinemyymälä sekä viinimyymälä. Luostarin viiniä pääsemme maistamaan viinituvalla tai ravintola Trapesassa. Lounaalla useita vaihtoehtoja seisovassa pöydässä. Valamolaiseen teepöytään kuuluu yleensä mm: teetä ja vadelmahilloa, suolakurkkuja smetanan ja hunajan kera, lohipiirakkaa, kaalipiirakkaa, kuivakakkua, pikkuleipiä, makeisia ja hedelmiä.
Luostariympäristö on rauhallinen ja kaunis eikä siellä odoteta erityistä vaatetusta eikä uskonnollista käytöstä. Luostari ja sen ympäristö on ehdottomasti ainutlaatuinen Suomessa ja tutustumisen arvoinen.
Tervetuloa antoisalle retkelle! Kannattaa seurata päivittyviä sivuja.
Lisää:
Valamo sijaitsee Heinävedellä Papinniemessä. Tällä paikalla se on aloittanut toimintansa 1940 jolloin luostari evakuoitiin Suomeen Laatokan saaresta. Vanhan Valamon historia ulottuu aina 1100-1300 luvulle. Tällä hetkellä luostarin veljestöön kuuluu noin parikymmentä kilvoittelijaa. Perinteisesti luostarien on pitänyt olla omavaraisia ja ne ovat harjoittaneet mm viljelystä. Nykyään uuden Valamon pääasiallinen tuotto on luostarissa käyvät vieraat. Lisäksi luostarissa on viinin tuotannosta vastaava munkki ja uusimpana on aloitettu viskin teko. Luostarissa toimii myös Valamon kansanopisto jonka kursseille voi kuka tahansa osallistua. Noin 5km lenkkipolkukin löytyy jonka varrella on matkamiehen risti sekä laavu.
Alueella on kolme kirkkoa. Luostarikierroksella pääsemme tutustumaan niihin luostarin opastuksista vastaavan munkin kanssa. Jumalanpalveluksissa on mahdollista käydä lyhyenkin aikaa. Pääsääntöisesti ne ovat pitkiä mutta kirkossa voi piipahtaa vaikka muutaman minuutin ajan. Kukaan ei kiinnitä huomiota vaikka siellä kulkisi edestakaisin useaan kertaan. Yleensä kirkoissa seistään mutta reunoilla taitaa olla muutama istuin. Lähes kaikki ikonit ja esineistö on tuotu sodan aikana Laatokan Valamosta paettaessa.
Ja vielä lisää luostarin sivuilta, www.valamo.fi/luostari