Thumbnail

Leskeys tai ero

Puolison kuolema tai ero puolisosta koskettavat monia. Yksinjääminen satuttaa ja vaatii toipumisaikaa. Eläkeliiton sopeutumisvalmennuskursseilta saa tukea ja eväitä elämän jatkamiseen joko eron tai puolison kuoleman jälkeen. 

Vertaisena vierellä -tukihenkilökurssi

Vertaisena vierellä -tukihenkilökurssi on tarkoitettu Erosta eheäksi -sopeutumisvalmennuskurssin käyneille.

Lue lisää
Vertaisena vierellä -tukihenkilökurssi

Vertaisena vierellä -tukihenkilökurssi on tarkoitettu Yhtäkkiä yksin -sopeutumisvalmennuskurssin käyneille.

Lue lisää
Sopeutumisvalmennus leskille

Leskeksi jäänelle suunnatuilla sopeutumisvalmennuskurseilla käydään läpi suruun liittyviä asioita, yksin jäämisen aiheuttamia tunteita ja pohditaan yhdessä keinoja, jotka kantavat arjessa eteenpäin

Lue lisää
Puolison kuolema

Puolison kuoleman aiheuttamasta suuresta surusta tekee erityisen suuren se, ettei ole enää tavallista arkea jakavaa ihmistä.

Lue lisää
Sopeutumisvalmennus eronneille

Eronneelle tarkoitetun sopeutumisvalmennuskurssin tavoitteena on uusien näkökulmien saaminen muuttuneeseen elämäntilanteeseen ja oman identiteetin uudelleen rakentaminen.

Lue lisää
Eroaminen vanhemmalla iällä

Avio- tai avoero myöhemmällä iällä vaikuttaa pariskunnan itsensä lisäksi myös esim. lapsiin, lastenlapsiin ja yhteiseen ystäväpiiriin.

Lue lisää
Suru
Suruun ei ole reseptilääkettä. Läsnäolo ja kuunteleminen on usein paras tapa tukea surevaa. Suru on luonnollinen reaktio vastoinkäymisiin ja menetyksiin.
Lue lisää