Elämän tulee olla arvokasta loppuun asti - tee lahjoitus Eläkeliiton kuntoutuskoiratoiminnalle!

 

Lahjoita nyt:

1. MobilePay-sovelluksella:

Lahjoita haluamasi summa Mobilepaylla numeroon 27058.

2. Tekstiviestillä:

Lähetä viesti
10 TASSU (10 €), 20 TASSU (20 €) tai 40 TASSU (40 €) numeroon 16588.

3. Verkkopankki- tai korttimaksuna:

 

Lahjoita verkkokaupassamme

 

Monet kuntoutusta tarvitsevat ikääntyneet ihmiset tuntevat yksinäisyyttä ja elävät elämää, jossa vain välttämättömät perustarpeet pystytään tyydyttämään hoiva-alan raskasta työtä tekevien ammattilaisten toimesta. Normaali päivä voi tarkoittaa avun saajalle vain muutaman tunnin valveilla oloa ja odottelua, jossa ystävyyden kokemukset ovat vähissä. Hoivapalveluiden ja kotihoidon piirissä on vanhuksia, jotka tarvitsevat apua pikaisesti. Sinä voit antaa lisää arvokkaita elinpäiviä.

Kuntoutuskoira auttaa nauttimaan elämästä.

Eläkeliiton kuntoutuskoira on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisen työpari, tehtävään koulutettu avustaja, joka motivoi vanhusta kunnon ylläpitämiseen, ulkoiluun ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.  Kuntoutus- ja hoiva-alan ammattilaisen ja koiran yhteinen työskentely tuottaa tutkitusti tuloksia vanhuksen elämänlaadun parantamiseksi. Työskentely auttaa liikkumaan, muistamaan ja kommunikoimaan. Koira voi olla ratkaiseva tekijä arvokkaalle ja elämisen arvoiselle loppuelämälle.

Tutustu kuntoutuskoira Cooperiin


Näin kuntoutuskoira auttaa:

  • Koiran avulla tehdään muistia ja kognitiivisia toimintoja aktivoivia harjoitteita, koira siis palauttaa mieleen sanoja ja muistoja.
  • Koiran avulla voidaan tukea puheterapiaa ja avata sosiaalisen kanssakäymisen lukkoja.
  • Koiran avulla motivoidaan nostamaan kättä ja jalkaa, parannetaan tasapainoa ja kannustetaan nousemaan sängystä ja lähtemään liikkeelle.

Mitattua toimivuutta

Koira-avusteisen toiminnan hyödyt vanhusten hoidossa ja kuntoutuksessa ovat todennettavissa ja mitattavissa. Ruotsissa kuntoutuskoiran käyttö menetelmänä on standardisoitu ja koirien käytön hyödyt on todistettu. Ruotsissa koira-avusteisen kuntoutuksen uranuurtajana on toiminut Uppsalan kunta ja koira-avusteisten menetelmien pioneeri Maria Boivie.

Eläkeliitossa koira-avusteisen toiminnan asiantuntijana toimii Nona Borgström, agrologi, sosionomi ja hyötykoira-asiantuntija.

Lue tiedote

Lahjoita lisää arvokkaita elinpäiviä!

Lahjoittamalla mahdollistat kuntoutuskoiratoiminnan kehittämistä Suomessa. Lahjoitusvaroin Eläkeliitto voi tarjota ikäihmisten kuntoutuksen ammattilaisille koulutuskokonaisuuden, jossa koira koulutetaan toimimaan yhdessä ammattilaisen kanssa hoitotilanteissa.

Keräyslupa: Poliisihallitus RA/2021/1109

Lahjoita nyt:

1. MobilePay-sovelluksella:

Lahjoita haluamasi summa Mobilepaylla numeroon 27058.

2. Tekstiviestillä:

Lähetä viesti
10 TASSU (10 €), 20 TASSU (20 €) tai 40 TASSU (40 €) numeroon 16588.

3. Verkkopankki- tai korttimaksuna:

 

Lahjoita verkkokaupassamme

 

Lämmin kiitos lahjoituksestasi!

Kuntoutuskoira Cooper ja Erna
Kuntoutuskoira_Anja
Kuntoutuskoira